Күні ____________
№______________
Білім беру ұйымы ________________________________________________________
Қызметті жеткізуші (болған жағдайда)________________________________________
Мынадай құрамдағы комиссия:
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Асханаға, ас блогына келесі параметрлер бойынша тексеріс жүргізді:
Көрсеткіш |
Талап етіледі |
Сәйкес келеді |
Сәйкес келмейді |
Ескерту |
|
Объектінің қолданыстағы талаптарға сәйкестігі туралы санитариялық-эпидемиологиялық қорытындының болуы |
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінің сапасы, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру шарттары |
|
|
|
|
|
Күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі |
|
|
|
|
|
Асхананың жұмыс кестесінің сақталуы |
|
|
|
|
|
Сыныптар бойынша тамақтану кестесі мен тамақтану арасындағы аралықты сақтау |
|
|
|
|
|
Еркін мәзірге арналып бекітілген прайс |
|
|
|
|
|
Ауыз су режимін ұйымдастыру |
|
|
|
|
|
Дайын өнімнің сапасы |
|
|
|
|
|
Бақылаудағы тағамның болуы |
|
|
|
|
|
Дайындалған өнімнің органолептикалық қасиеті |
|
|
|
|
|
Технологиялық картаға сәйкестігі |
|
|
|
|
|
10 порцияны бақылап өлшеу |
|
|
|
|
|
1 тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
|
2 тағамды үлестіру желісі (мармит) |
|
|
|
|
|
3 тағамды үлестіру желісі (мармит) (алюминий ыдыста суытуға тыйым салынады) |
|
|
|
|
|
Тарату жағдайы (ылғалды затты пайдалануға тыйым салынады) |
|
|
|
|
|
Асханалық аспаптарды дұрыс сақтау (кассеталардың болуы және қасықтарды, шанышқыларды жоғары қаратып сақтау ) |
|
|
|
|
|
Тағамды дәрумендендіру |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Тамақпен байланысты емес тауарларды сатудың болуы |
|
|
|
|
|
Тамақ ішуді ұйымдастыру |
|||||
Отыратын орындар саны |
|
|
|
|
|
Қол жуатын раковиналардың саны |
|
|
|
|
|
Сабынның болуы |
|
|
|
|
|
Кептіргіштердің болуы |
|
|
|
|
|
Жиһаздың жағдайы |
|
|
|
|
|
Үстелдерді өңдеуге арналған құрал |
|
|
|
|
|
Асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі |
|
|
|
|
|
Ыдыстың қосалқы жиынтығының жеткіліктілігі және болуы |
|
|
|
|
|
Асхананың санитариялық жай-күйі |
|
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы (таңбалау, жеке сақтау орны) |
|
|
|
|
|
Ас блогы үй-жайларының жай-күйі |
|||||
«Ыдыс жуу ережесі» маңдайшасының болуы |
|
|
|
|
|
Ыстық және суық сумен жабдықтау жүйелерінің, су жылытқыштардың жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Су бұру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Жылу жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Жарықтандыру жүйелерінің жарамдылығы |
|
|
|
|
|
Ас блоктарында шамдарда қорғаныш арматурасының, ылғалдан қорғанышы бар шамдардың болуы |
|
|
|
|
|
Асхананы жуу және өңдеу үшін және ас үй ыдыстары үшін жеке жағдайлардың болуы |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарының болуы |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау және таңбалау шарттары (жеке жабық ыдыста) |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарын сақтау мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
|
Жуу құралдарына сертификаттардың болуы |
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған ыдыстың болуы |
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарын жинауға арналған сыйымдылықты таңбалау |
|
|
|
|
|
Тамақ қалдықтарына арналған контейнерлерді өңдеу (не өңделеді және кім жауапты) |
|
|
|
|
|
Ағындылықты сақтау: - «лас» асхана ыдыстарын жинау; - жуу және өңдеу процесі; - таза асхана ыдыстарын сақтау |
|
|
|
|
|
Тазалау кестесінің болуы |
|
|
|
|
|
Өнімдерді сақтау шарттарын сақтау |
|||||
Қоймалар |
|||||
Сусымалы өнімдерді тұғырықтарда, тауар қойғыштарда, стеллаждарда сақтау |
|
|
|
|
|
Температуралық-ылғалдылық режимін сақтау. Қоймада термометрдің, гидрометрдің болуы |
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
|
Көкөністерді жәшіктерде, тауар қойғыштарда, тегендердегі таңбаланған сыйымдылықтарда сақтау |
|
|
|
|
|
Қоймалардың санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Тоңазытқыштар |
|||||
Тоңазытқыш жабдығының мақсаты туралы таңбалау |
|
|
|
|
|
Термометрлердің болуы |
|
|
|
|
|
Тауар көршілестігін сақтау |
|
|
|
|
|
Тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы |
|
|
|
|
|
Тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Тәуліктік сынамаларды сақтау шарттары мен дұрыстығы |
|
|
|
|
|
Ет цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Көкөніс цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Ұн цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Нан цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Нан сақтауға арналған сөрелерді өңдеуге арналған 1% сірке суы ерітіндісінің болуы |
|
|
|
|
|
Нан үгіндісін жинауға арналған ыдыс пен щетканың болуы |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған өнімдердің болуы |
|
|
|
|
|
Пісіру цехы |
|||||
Жабдықтар мен мүкәммалды таңбалау |
|
|
|
|
|
Электр жабдықтарының жарамдылығы және жай-күйі |
|
|
|
|
|
Жерге тұйықтаудың болуы, резеңке кілемшелердің болуы |
|
|
|
|
|
Механикалық желдетудің жай-күйі |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Персоналдың қол жууы және кептіруі үшін жағдайлардың болуы. Асхана қызметкерлерінің жеке және өндірістік гигиенасын сақтау |
|
|
|
|
|
Жұмыртқаларды сақтау және пайдалану |
|||||
Сапа мен қауіпсіздікті куәландыратын құжаттардың болуы |
|
|
|
|
|
Жұмыртқаны сақтау шарттары |
|
|
|
|
|
Жұмыртқаны жууға және өңдеуге арналған таңбасы бар сыйымдылық |
|
|
|
|
|
Жұмыртқа жууға арналған құрал |
|
|
|
|
|
Бактерицидті шамның болуы |
|
|
|
|
|
Буфет |
|||||
Мөрмен немесе қолмен расталған сатылатын буфет өнімдері ассортиментінің тізбесі (прайс-парақ) |
|
|
|
|
|
Баға белгілерінің болуы |
|
|
|
|
|
Сақтау шарттарын сақтау |
|
|
|
|
|
Сату шарттары мен мерзімдерін сақтау |
|
|
|
|
|
Санитарлық жағдайы |
|
|
|
|
|
Тыйым салынған тағамдар мен өнімдерді дайындаудың, сатудың және пайдаланудың болуы |
|
|
|
|
|
Құжаттар |
|||||
Тамақ өнімдерін жеткізушілермен жасалған шарттар |
|
|
|
|
|
Автокөлікке арналған хабарлама (азық-түлікті жеткізуге рұқсат беру) |
|
|
|
|
|
Сертификаттар, сәйкестік туралы декларациялар |
|
|
|
|
|
Түскен өнімді өткізу мерзімі |
|
|
|
|
|
Келіп түскен өнімнің сапасы, нормаларға сәйкестігі |
|
|
|
|
|
Тағам дайындаудың технологиялық карталары |
|
|
|
|
|
Тез бұзылатын тамақ өнімдері мен жартылай фабрикаттардың бракераждық журналы |
|
|
|
|
|
«С-дәрумендендіру» журналы |
|
|
|
|
|
Тағамдардың және аспаздық өнімдердің сапасын органолептикалық бағалау журналы |
|
|
|
|
|
_________ _ ж. ________ ас өнімдері нормаларының орындалуын бақылау ведомосы |
|
|
|
|
|
Жұмыс орнында медициналық тексеруден және гигиеналық оқытудан өткені туралы белгісі бар ас блогы қызметкерлерінің жеке медициналық кітапшаларының болуы |
|
|
|
|
|
Ас блогының жұмысшыларында бөгде заттардың, іріңді аурулардың және жаралардың болуы |
|
|
|
|
|
«Денсаулық» журналы ас блогы қызметкерлерін тексеру нәтижелері туралы |
|
|
|
|
|
Толық тазалау жүргізу журналы |
|
|
|
|
|
Тоңазытқыштардың температуралық режимін тіркеу журналы |
|
|
|
|
|
Өндірістік бақылау бағдарламасының болуы |
|
|
|
|
|
Тұрмыстық бөлме |
|
|
|||
Арнайы киімнің қосалқы жиынтығының болуы |
|
|
|
|
|
Қызметкерлердің жеке заттарын сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
|
Арнайы киімді сақтауға арналған шкафтың болуы |
|
|
|
|
|
Душ бөлмесі, ванна бөлмесі |
|
|
|
|
|
Асхана қызметкерлерінің сыртқы келбеті (форманың тазалығы, ұқыптылығы, арнайы киімнің толық жиынтығында жұмыс істей ме) |
|
|
|
|
|
Жинау мүкәммалы, олардың жеткіліктілігі, таңбалануының болуы |
|
|
|
|
|
Жинау мүкәммалын, таңбалауды сақтауға арналған жеке үй-жайдың (арнайы орындардың) болуы |
|
|
|
|
|
Дезинфекциялық құралдардың, ілеспе құжаттардың болуы. Оларды сақтау шарттары. |
|
|
|
|
|
Москит торының болуы |
|
|
|
|
|
Жиыны |
|
|
|
|
|
Тексеру нәтижесінде мыналар белгіленді:
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Комиссияның қолдары:
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Өнім беруші (қызметті жеткізуші тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) және/немесе жауапты аспаз (білім беру ұйымы тамақтандыруды ұйымдастырған кезде) танысты ________________ (қолы)